Tak zablokujemy możliwość oznaczania nas na zdjęciach przez znajomych na Facebooku

1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek6 Gwiazdek (oceń artykuł)
Loading...

Z pewnością wielu czytelników My mobile spotkało się z taką sytuacją. Ktoś bez zgody po dajmy na to wspólnym spotkaniu ze znajomymi zaczął oznaczać nas na zdjęciach na Facebooku. W efekcie na tablicy ze strumieniem aktualności stawaliśmy się mimowolnymi gwiazdami. Wynika taki stan rzeczy z fatalnych domyślnych (choć sprytnych) ustawień prywatności Facebooka, które propagują jak największą otwartość.

Reklama                                                             Czytaj dalej
 

Na całe szczęście można bardzo łatwo za sprawą ustawień wymusić każdorazową naszą zgodę w przypadku wyświetlenia otagowania na zdjęciu. W tym celu klikamy na strzałkę w dół znajdującą się po prawo-górnej stronie witryny Facebook na komputerze. Następnie przechodzimy do sekcji Oś czasu i oznaczanie (lewa strona). Później już tylko w trzeciej (poziomy wiersz) kategorii aktywujemy opcję włącz z rozwijanej listy.

Na pytanie jak zarządzać znacznikami dodawanymi przez inne osoby i sugestiami dotyczącymi znaczników odpowiadamy twierdząco w sekcji chcemy przeglądać znaczniki dodane do postów przed ich udostępnieniem na Facebooku. Więcej szczegółów znajdziemy na podstronie pomocy tego największego na świecie serwisu społecznościowego www.pl-pl.facebook.com/help/463455293673370?helpref=faq_content.

(fot. Facebook/My mobile)

Przygotowane przez

jest autorem 8874 informacji na tej witrynie.

Obserwuj My mobile na Facebooku i otrzymuj wszystkie powiadomienia!

Skomentuj

  My mobile © 2008-2017. All Rights Reserved, Wszystkie prawa zastrzeżone.
Wszelkie loga, znaki firmowe oraz zdjęcia prasowe należą do ich właścicieli.
Kopiowanie treści bez zgody serwisu zabronione.
My mobile to serwis, dzięki któremu odkryjesz nowe
zadziwiające możliwości swojego telefonu. Zapraszamy!

Serwis rekomenduje wszystkie platformy:

Pomoc | Reklama | Dla Inwestorów | Kontakt